נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

איך לא ליפול בבחירת הצימר הבא שלכם

בישראל אלפי צימרים ויחידות אירוח מסוגים שונים ומשונים, החל מסוויטות מפנקות עם בריכה פרטית ועד ללינה באוטובוס שהוסב לצימר ואוהלים שנראה כאילו יצאו מסיפורי אלף לילה ולילה.

בשנים האחרונות בחירת מקום האירוח בין אם מדובר בצימר או סוויטה הפכה למשימה לא פשוטה.האתרים שמפרסמים את הצימרים בדרך כלל מקבלים מהם תשלום ככה שלא ניתן להסתמך על התמונות והביקורות ככל שיהיו טובות ויפות.

לצערנו יש בארץ הרבה צימרים "מוזנחים" שהבעלים שלהם לא דואגים לתחזק אותם כמו שצריך ואז מגיעות התלונות– הבריכה מלוכלכת, הסדינים מטונפים, הטלוויזיה\הוויפי לא עובדים ובקיצור מסתבר שהתמונות של הצימר לא משקפות את המציאות. והאכזבה גדולה. עד שבחרתם לצאת לנופש, שילמתם ממיטב כספיכם , הגעתם לצימר והנה נהרסה לה החופשה לה כל כך חיכיתם.
אם תעקבו אחר המדריך שלנו ותבצעו את ההוראות והבדיקות הסיכוי שלכם ליפול בבחירת צימר יהיה אפסי !

רשתות חברתיות

 לאחר שמצאתם צימר שאהבתם – תאתרו את הדפים העסקיים של הצימר בפייסבוק ובאינסטגרם.

מה צריך לבדוק בדפים אלו?

קודם כל דירוג וחוות דעת על המקום – לשונית שנקראת "המלצות וביקורות" בפייסבוק.

מה דירוג המקום, כמה גולשים דירגו את המקום, מה כתבו. האם הביקורות אותנטיות יחסית, הרבה מארחים מבקשים מהמשפחה והחברים לדרג ואז אין לסמוך על הדירוג בלבד (במידה ומדובר במקום חדש, הגיוני כמובן שיהיו מעט ביקורות).

דוגמא:

 

תמונות– בפייסבוק חפשו את התמונות האותנטיות יותר, של אורחים אמיתיים ולא של צלמי פוטושטופ. לפעמים האורחים הלא מרוצים מגיבים על גבי התמונות של הצימר – תעברו על התמונות והתגובות מתחתיהן.

תחשבו על זה – אם האורחים יצאו מרוצים , בד"כ לא יכתבו ביקורת על המקום כי אנשים לרוב לא מתאמצים עד כדי כך. אם האירוח היה מעבר למצופה – אנשים כן ידרגו וישקיעו בביקורת. אם האירוח היה שלילי והרבה מתחת למצופה – האורחים ידאגו לכתוב את זה בכל מקום, גם מתחת לתמונות של המקום בפייסבוק.

באינסטגרם אגב – אל תחפשו בדף של הצימר. במקום זה – כתבו את שם הצימר וחפשו תחת "תיוגים" ו "מקומות". שם תמצאו תמונות של אנשים אמיתיים שביקרו בצימר ותייגו אותו.

דוגמא:

שימו לב – רוב הצימרים שמתלוננים עליהם – אין להם עמוד פייסבוק פעיל וגם לא גוגל ביזנס.

 למה? כי הם כל הזמן משנים את השם שלהם, כי הביקורות עליהם מזעזעות.

 הצימרים האלו לרוב יופיעו רק באתרים שמרכזים את כל הצימרים.

זה סימן שאמור להדליק נורה אדומה מאוד גדולה אצלכם. אנחנו לא היינו מזמינים צימר שאין לו נוכחות ברשתות חברתיות או אינו מופיע בחיפוש חופשי בגוגל.

קבוצות פייסבוק

 אנחנו ממליצים להצטרף לקבוצה "טיולון- מבלים עם הילדים ומדווחים מהשטח" ולאחר מכן לבצע חיפוש בקבוצה עם שם הצימר או מקום האירוח – דוגמא. כשאתם מוצאים ביקורת על הצימר, בדקו את הפרופיל של מי שכתב את הביקורת, תוודאו שלא מדובר בפרופיל מזוייף או פרופיל של בעל העסק עצמו ( כן יש גם כאלה. בעלי צימר שמחמיאים לעצמם) . בדרך כלל כותב הביקורת גם יעלה תמונות נוספות של המקום בפרופיל האישי שלו וכך תוכלו לוודא שאכן היה שם והביקורת הינה אמיתית.

חיפוש בגוגל

בחיפוש חופשי של שם הצימר בגוגל , בצד שמאל תוכלו לראות בגוגל ביזנס את הדירוג של המקום. תיכנסו לדירוג ותקראו את הביקורות.

בנוסף אפשר לחפש את שם הצימר בגוגל בצירוף המילים "ביקורות" או "חוות דעת" רק שימו לב שאתם לא נופלים על אתרי בלוגרים ומובילי דעת קהל ששם הכל נראה יפה אבל קחו בחשבון שבדרך כלל הם לא משלמים עבור האירוח בתמורה לביקורת טובה .

אגב אנחנו מאוד מפרגנים לבלוגרים ומובילי דעה, וזה לגמרי שיווק ידוע ומקובל ( וגם עובד 😊) אבל למי שמחפש חוות דעת אמיתית ונטולת אינטרסים לחלוטין – צריך לקחת את זה בחשבון ולהתייחס בהתאם לכתוב בבלוגים.

בנוסף, ברגע שחיפשתם את שם הצימר בצירוף המילה "ביקורת" בגוגל – תדאגו לעבור גם לדף השני ותבדקו מה כתוב שם. רוב הגולשים עוצרים בדף הראשון, נכנסים לאתר הראשון השני והשלישי . מסתפקים בזה ומסיקים מסקנות מתוך מה שראו. תעשו בדיקה יותר מעמיקה, בדף השני אולי תגלו שהדברים נראים אחרת.

ומה לגבי בוקינג אתם שואלים? כבר מזמן אי אפשר להסתמך רק על הביקורות שכתובות שם.

בדקו את הדפים העסקיים של הצימרים, את הנוכחות שלהם ברשתות ובקבוצות פייסבוק וככה רוב הסיכויים שלא תפלו על צימר שלא תאם את הציפיות שלכם.

לפעמים במקום בריכה יש ביצה - איך לבחור צימר

אחרי שבחרתם צימר ובדקתם אותו לפי השלבים שלנו, תדאגו גם לשאול את השאלות הנכונות.

1 האם יש פרטיות בצימר ? האם הצימר מבודד ואינו נמצא בצמוד ליחידות אירוח נוספות או בצמוד לבית המארחים? בנוסף תוודאו גם שאין בקרבת הצימר לול תרנגולות או רפת (לגמרי יכול לפגום בחופשה הרומנטית שתכננתם).

2 אם אתם מתכננים לבשל בצימר – שאלו אם אפשרי. הרבה צימרים לא מאפשרים זאת. במידה וכן מאפשרים שאלו אם יש מיני בר בחדר כדי לאחסן דברים בסיסיים והאם יש מקרר גדול יותר וכמה הוא רחוק מהצימר שלכם.

3 האם ניתן להביא כלבים ? לא בכל מקום יקבלו אורחים על ארבע ואם כן אז בדרך כלל מקבלים אותם רק באמצע שבוע ולא בסופ"שים.

4 מהו גודל הצימר ואיך הוא מחולק? לפעמים נראה שהצלמים של הצימרים למדו בבית ספר לחלומות והתמונות אומנם צולמו במקום אבל הזוויות וצורת הצילום קצת מעוותות את המציאות

5 אם אתם נוסעים לחופשה בחורף ולצימר יש בריכה מחוממת – זה לא בהכרח אומר שהיא חמה! הטמפרטורה יכולה להיות גם 28 מעלות ומטה ואז חם זה לא. אולי נעים מינוס.

6 למרות שזה נשמע מובן מאליו תמיד תוודאו שיש WIFI בחדר או במתחם .במידה ואתם עובדים מהמחשב וחייבים להיות זמינים במחשב תדאגו לציין זאת בהזמנה, מי שסוחר בבורסה יעריך את הטיפ הזה קצת יותר !

חופשה נעימה!

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא
בקתת כליל

בכפר האקולוגי כליל, עומדת לה בקתה מבודדת ועוצרת נשימה. הבקתה בנויה כיורט ענק (60 מ"ר רבוע) עם תקרה גבוהה

לגור בחורש

בישוב מכמנים שבגליל התחתון (ממש ליד כרמיאל) , בלב חורשה בין עצי אלון ואלה, עומדת לה בקתת עץ מבודדת

בית רם שרף

במושב רמות שברמת הגולן, אחד המקומות היפים בארץ, תמצאו 5 סוויטות מושקעות בסגנון כפרי מוקפות גנים ירוקים. המקום משתרע

פטריוט – יקב ננה

בלב כרמים המוקפים הרי מדבר עומד לו בית נופש מיוחד במינו. בית נופש זה הוא בעצם יחידה מפנקת ובה

סוכה במדבר

סוכה במדבר היא אתר נופש אקולוגי ששוכן בלב מדבר, כ 8 ק"מ ממצפה רמון. במקום בקתות (=סוכות) ייחודיות עם

חוות נחל בוקר

חוות בודדים קסומה ליד שדה בוקר שבנגב. בחווה חמישה צימרים קסומים ומבודדים שמתאימים גם לזוגות וגם למשפחות, חאן עם

NATURA חווה אקולוגית

לינה באוטובוס כבר היה לנו אבל מה עם לינה בתוך משאית? NATURA היא חווה אקולוגית עם כמה אפשרויות לינה

אלונאלה

מחתם של שתי סוויטות יוקרתיות ( "אלון" ו "אלה") , עם טאצ' אירופאי קלאסי ולוקיישן מעולה. בכל סוויטה –

הבית בראש פינה

מתחם אירוח חדש יחסית, בן שנה וקצת שפשוט מעולה לחופשות משפחתיות ! שני בתי עץ עטופים בצמחיה ירוקה ועצי

מנד'ומה

למי שמחפש מקום להירגע בו, מקום עם אנרגיות טובות ואירוח איכותי – מנד'ומה היא אופציה מעולה. האוהלים מעוצבים וממוזגים,